Borostyán, közönséges Hedera helix > Gyógynövények - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Borostyán, közönséges Hedera helix > 4 weboldal. Kategória leírása: Máj és epekőbántalomra javasolják. Idült hurut esetén is eredményesen alkalmazható.

gyogynoveny.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Borostyán (Hedera)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Borostyán

A borostyán (Hedera) a borostyánfélék (Araliaceae) családjába tartozó növénynemzetség tizenöt fajjal. Fő elterjedési területük Dél-Európa, Észak-Afrika, Közép- és Kelet-Ázsia. Fás szárú, örökzöld kúszónövények; virágzatuk ernyős. Nem élősködők: rövid kapaszkodógyökereik táplálék-, vagy folyadékfelvételre nem alkalmasak. Jellemző rájuk a heterofillia, vagyis a csak vegetatív kúszóhajtások levelei más alakúak, mint a napos, magasabbra felkapaszkodott, virágzó hajtásokon növők

Borostyán (Hedera)
Borostyán
http://www.tuja.hu/cserje33.htm

Az ötkaréjos levelű fiatalkori meddő alak a földön kúszva sűrű, örökzöld gyepet alkot, többnyire árnyékban él. A fák koronájába, sziklára vagy falra léggyökereivel felkapaszkodva fokozatosan alakul át a tojásdad levelű, zömök hajtású időskori alakká.

Borostyán
Közönséges borostyán
http://www.kolibrikerteszet.hu/kozonseges_borostyan

Közönséges borostyán ( Hedera helix ) Örökzöld, évelő kúszónövény. Árnyékban fejlődik a legszebben. Gyeppótlóként a talajt is könnyen betakarja.

Közönséges borostyán
Hedera helix L.
http://www.terra.hu/haznov/htm/Hedera.helix.html

Kúszó szárú, örökzöld cserje. Hajtásai zöldek vagy vöröses színűek, molyhosak, az idősebb szárakon léggyökerek jelennek meg, melyekkel kapaszkodik. A levelek sötétzöldek, fényesek, a fonákon sárgászöldek, heterofillia jellemző: a meddőhajtásokon a levelek tenyeresen karélyosak, a 3-5 karéj háromszög alakú, a termőhajtásokon tojásdadok, hegyes csúcsúak, ép szélűek. A virágok fürtösen elhelyezkedő ernyőcskékben nyílnak, zöldessárgák. A termés gömbölyű, fekete bogyó, a virágzást követő évben nyílnak.

Hedera helix L.
Hirdetések
Oldal leírása
gyogynoveny.wyw.hu: Gyógynövény katalógus - gyógynövények. Gyógynövényekkel foglalkozó oldalak, gyógynövényboltok.
Gyűjteményünkben 322 válogatott gyógynövény témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 322 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 16915