Borsmenta > Gyógynövények - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Borsmenta > 8 weboldal. Kategória leírása: A borsmentának nyugtató, görcsoldó hatása mellett több előnyös gyógyászati hatása is van.

gyogynoveny.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Gyógynövények / Borsmenta
http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=113

Ezt az aromás illatú gyógynövényt már évszázadok óta használják emésztési zavarok, megfázás és feifájás ellen. A mai orvostudomány főleg az emésztőrendszer megnyugtatására, emésztési zavarok, irritábilis bél szind­róma és egyéb panaszok megszüntetésére alkalmazza.

Gyógynövények / Borsmenta
Borsmenta leírása
http://www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyaszat-gyogyirei/borsmenta-2.html

A menta név görög eredetű. A legenda szerint Menthe egy nimfa volt, akire szemet vetett Hádész. Felesége, Perszefóné, bosszúból gyógynövénnyé változtatta a lányt. Egy másik verzió szerint Hádész változtatta át a lányt, hogy megmentse Perszefóné bosszújától. A menta (Mentha) nemzetség rendszertanilag rendkívül bonyolult. Az ide tartozó növényekre jellemző a szögletes szár, az átellenes levélállás, fürtös virágzat. A nemzetségbe tartozó növények zöld részeinek illata aromás, sokuk gyógy- vagy fűszernövény. Némelyeket közülük kultúrnövényként termesztenek.

Borsmenta leírása
Borsmenta - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Borsmenta

A borsmenta (latinul Mentha × piperita L.): fűszer- és gyógynövény. Népies neve: borsos menta, angol menta, mithen menta.

Borsmenta - Wikipédia
Borsmenta tea
http://www.femina.hu/kalkulatorok/fogyi1/borsmenta

A borsmenta tea a karcsúság varázsitala, elűzi a nassolási vágyat, salaktalanít, és kiváló görcsoldó. Illóolaja jótékonyan hat az epeműködésre is. Fogyassz belőle naponta 2-4 csészével.

Borsmenta tea
Mentha piperita
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/borsmenta+entha+piperita

Erős menta íze miatt, csak ritkán használják ételekhez. Fűszerként sokszor használják gyümölcssalátákba, húsok töltelékeibe, szókhoz, mártásokhoz, likőrökhöz, teákhoz. Remekül társítható kakukkfűvel és majoránnával.

Mentha piperita
Borsmenta (Peppermint, 1999.)
http://www.cspv.hu/00/22/old09/

A Borsmenta a mediterrán filmkészítés egyik kellemes meglepetése, bár igazából nem lehet pontosan tudni, milyenek mostanában a görög filmek, mindenesetre ez a film biztos, hogy az ottani élbolyból került ki, annyira jó.

Borsmenta (Peppermint, 1999.)
Sokoldalú borsmenta
http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=2742

Az ajakosvirágúak családjába (Labiatae/Lamiaceae) tartozó és az Óvilág mérsékelt éghajlatú területein elterjedt borsmenta nemzetség rendszertanilag rendkívül bonyolult. A 25 elfogadott fajból 10 alapfaj és 4 állandósult hibrid található Európában, ezek nagy része nálunk is előfordul.

Sokoldalú borsmenta
Borsmenta – Mit kell tudni róla?
https://kert-to.hu/borsmenta/

A borsmenta (Mentha piperita) valószínűleg az egyik legismertebb gyógynövény. Nem csoda, hiszen összetéveszthetetlen aromája számos ételhez, édességhez és italhoz nélkülözhetetlen. A növény gyógynövényként is nagyon fontos. A borsmenta tea nemcsak ízletes, de számos betegséget is enyhít.

Borsmenta – Mit kell tudni róla?
Hirdetések
Oldal leírása
gyogynoveny.wyw.hu: Gyógynövény katalógus - gyógynövények. Gyógynövényekkel foglalkozó oldalak, gyógynövényboltok.
Gyűjteményünkben 322 válogatott gyógynövény témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 322 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 16915