Borsmenta > Gyógynövények - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Borsmenta > 7 weboldal. Kategória leírása: A borsmentának nyugtató, görcsoldó hatása mellett több előnyös gyógyászati hatása is van.

gyogynoveny.wyw.hu Rendezés: PageRank | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Gyógynövények / Borsmenta
Gyógynövények / Borsmenta
http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=113

Ezt az aromás illatú gyógynövényt már évszázadok óta használják emésztési zavarok, megfázás és feifájás ellen. A mai orvostudomány főleg az emésztőrendszer megnyugtatására, emésztési zavarok, irritábilis bél szind­róma és egyéb panaszok megszüntetésére alkalmazza.

www.vitaminsziget.com
Borsmenta leírása
Borsmenta leírása
http://www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyaszat-gyogyirei/borsmenta-2.html

A menta név görög eredetű. A legenda szerint Menthe egy nimfa volt, akire szemet vetett Hádész. Felesége, Perszefóné, bosszúból gyógynövénnyé változtatta a lányt. Egy másik verzió szerint Hádész változtatta át a lányt, hogy megmentse Perszefóné bosszújától. A menta (Mentha) nemzetség rendszertanilag rendkívül bonyolult. Az ide tartozó növényekre jellemző a szögletes szár, az átellenes levélállás, fürtös virágzat. A nemzetségbe tartozó növények zöld részeinek illata aromás, sokuk gyógy- vagy fűszernövény. Némelyeket közülük kultúrnövényként termesztenek.

www.nepgyogyaszat.hu
Borsmenta - Wikipédia
Borsmenta - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Borsmenta

A borsmenta (latinul Mentha × piperita L.): fűszer- és gyógynövény. Népies neve: borsos menta, angol menta, mithen menta.

hu.wikipedia.org
Borsmenta tea
Borsmenta tea
http://www.femina.hu/kalkulatorok/fogyi1/borsmenta

A borsmenta tea a karcsúság varázsitala, elűzi a nassolási vágyat, salaktalanít, és kiváló görcsoldó. Illóolaja jótékonyan hat az epeműködésre is. Fogyassz belőle naponta 2-4 csészével.

www.femina.hu
Mentha piperita
Mentha piperita
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/borsmenta+entha+piperita

Erős menta íze miatt, csak ritkán használják ételekhez. Fűszerként sokszor használják gyümölcssalátákba, húsok töltelékeibe, szókhoz, mártásokhoz, likőrökhöz, teákhoz. Remekül társítható kakukkfűvel és majoránnával.

www.kulinarisvilag.hu
Borsmenta (Peppermint, 1999.)
Borsmenta (Peppermint, 1999.)
http://www.cspv.hu/00/22/old09/

A Borsmenta a mediterrán filmkészítés egyik kellemes meglepetése, bár igazából nem lehet pontosan tudni, milyenek mostanában a görög filmek, mindenesetre ez a film biztos, hogy az ottani élbolyból került ki, annyira jó.

www.cspv.hu
Sokoldalú borsmenta
Sokoldalú borsmenta
http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=2742

Az ajakosvirágúak családjába (Labiatae/Lamiaceae) tartozó és az Óvilág mérsékelt éghajlatú területein elterjedt borsmenta nemzetség rendszertanilag rendkívül bonyolult. A 25 elfogadott fajból 10 alapfaj és 4 állandósult hibrid található Európában, ezek nagy része nálunk is előfordul.

www.patikamagazin.hu
Oldal leírása
gyogynoveny.wyw.hu: Gyógynövény katalógus - gyógynövények. Gyógynövényekkel foglalkozó oldalak, gyógynövényboltok.
Gyűjteményünkben 311 válogatott gyógynövény témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 311 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 17042