Kakukkfű, kakukkfűtea > Gyógynövények - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kakukkfű, kakukkfűtea > 5 weboldal. Kategória leírása: A kakukkfűtea nagyon sokoldalú gyógynövény. Használhatjuk ételek készítéséhez, fürdővíznek, de gyógytea formájában is alkalmazható.

gyogynoveny.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Kakukkfû, a harctéri fertõtlenítõszer
http://www.vital.hu/themes/alter/bio5.htm

A kerti kakukkfû pompás illata és íze miatt széles körben használt fûszernövény. Gyógyászati alkalmazása is hosszú múltra tekinthet vissza. Régen a fertõzõ betegségek egyik legfontosabb háziszere volt, de sokoldalúságát a hûléses betegségek kezelésében és megelõzésében ma is értékeli az orvostudomány.

Kakukkfû, a harctéri fertõtlenítõszer
Kakukkfű - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kakukkf%C5%B1

A kakukkfű több, egyaránt a Thymus nemzetségbe tartozó, örökzöld, talajtakaró vagy boltozatos alakú cserje, félcserje, vagy fásodó tövű, fűszeres illatú évelő fűszer és gyógynövény összefoglaló neve. Népies nevei: balzsamfű, démutka, kakucskafű, kerti kakukkfű, mezei kakukkfű, timián, tömjénfű, töményfű vagy vadcsombor.

Kakukkfű - Wikipédia
Terebess konyhakert - Kerti kakukkfű
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/kerti_kakukkfu.html

Rendkívül fényigényes. A legkisebb árnyékolásra is növekedésének lassulásával válaszol. Elgyomosodott ágyasokban alacsony illóolajtartalmúak, satnyák a tövek. Tűző napsütésben érzi jól magát, különösen a déli domboldalak alkalmasak termesztésére, ahol a napsugarak beesési szöge ideális számára.

Terebess konyhakert - Kerti kakukkfű
Aromaterápia / Kakukkfű
http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=145

A kerti kakukkfű a Földközi-tenger vidékéről származik de több helyen termesztik Közép-Európában, Magyarország, Németország, Kínában, Észak-Amerikában.

Aromaterápia / Kakukkfű
Kakukkfű Thymus Fűszernövény, fűszer
http://www.tuja.hu/kakukkfu.htm

A leveleket nyáron kell szedni, akkor amikor virágzik a növény. Fehér, vagy piros virágai nyáron nyílnak. Gyorsan terjedő, jellegzetes aromájú fűszernövény. Petrezselyem, zsálya, rozmaring és hát .. a kakukkfű. A leggyakoribb konyhai fűszernövények, de a kakukkfűolaj egyben gyógyszerként is számos család házipatikájában megtalálható. - Az ókorban számos más illatos fűszernövényhez hasonlóan a kakukkfüvet is húsok tartósítására használták. Szertartási állataikat gyakran hintették be kakukkfűvel, hogy az istenek kedvezőbben fogadják az áldozatot.

Kakukkfű Thymus Fűszernövény, fűszer
Hirdetések
Oldal leírása
gyogynoveny.wyw.hu: Gyógynövény katalógus - gyógynövények. Gyógynövényekkel foglalkozó oldalak, gyógynövényboltok.
Gyűjteményünkben 322 válogatott gyógynövény témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 322 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 16915