Lándzsás útifű > Gyógynövények - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lándzsás útifű > 6 weboldal. Kategória leírása: Lándzsás útifű. Mezőkön, síkságokon terem. Vértisztító teának kiváló. Cukorkát és szörpöt is csinálnak belőle.

gyogynoveny.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Nagy és lándzsás útifű
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/vadon/utifu.html

Leírása. Évelő, rövid gyökerű, 10-15 cm magas növény. Minden levele a talaj közelében levélrózsában található. Levelei széles tojás alakúak, többnyire 7 erűek, gyakran 10 cm hosszúak. Virágai sárgásfehér színűek, hosszú száron ülnek. A virágzat olyan hosszú vagy kissé hosszabb, mint a szár. Virágzat nélkül leveléről könnyen felismerhető. Ha a levelet az alján és hegyén megfogva kettétépjük, akkor a levélerek az egyik félben maradnak és abból hosszan kilógnak. A kettétépett levél sérüléseinél nem találunk tejnedvet.

Nagy és lándzsás útifű
Lándzsás útifű - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Atif%C5%B1

A lándzsás útifű (Plantago lanceolata) rétek, legelők, útszegélyek jellegzetes évelő, tőrózsás növénye. Népies nevei: kígyófű, kígyónyelvűfű, lúdnyelvűfű, hálófű, gyíkfű, útilapu. Főgyökeres gyöktörzs, rövid szártagú hajtásain csak lándzsa alakú, 3-5 ívesen futó erezetű, ép szélű tőlevelek vannak. Az apró fehéres virágok tömött hengeres vagy gömbös füzérben állnak. A porzók hosszabbak a pártánál, így feltűnően kiállnak a virágzat szintjétől.

Lándzsás útifű - Wikipédia
Dr. Theiss Lándzsás útifű köhögés elleni szirup
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=3487&cikk=NetBio_809850

Akut és krónikus bronchitisz esetén egyaránt alkalmazható.

Dr. Theiss Lándzsás útifű köhögés elleni szirup
Lándzsás útifű leírása
http://www.naturprodukt.hu/hun/index.php?option=com_content&task=view&id=30& ...

Rétek, legelők, útszegélyek jellegzetes évelő, tőrózsás növénye. Főgyökeres gyöktörzs, rövid szártagú hajtásain csak lándzsa alakú, 3-5 ívesen futó erezetű, ép szélű tőlevelek vannak. Az apró fehéres virágok tömött hengeres vagy gömbös füzérben állnak. A porzók hosszabbak a pártánál, így feltűnően kiállnak a virágzat szintjétől. Virágzás: áprilistól augusztusig. Termése: kétmagvú, harántirányban felnyíló, kupakkal nyíló tok.

Lándzsás útifű leírása
Plantago lanceolata
http://www.agraroldal.hu/plantago-lanceolata_gyom.html

Az útifüvek családjába tartozik. Rövid gyöktörzséből csak tőálló levélrózsa és a virágokat tartó tőkocsány ered, egy-egy tő több, 10-60 cm magas tőkocsányt hajt. Párhuzamos erű, kopasz vagy elálló szőrös leveleinek egy része felálló, másik része földre fekvő.

Plantago lanceolata
Torokproblémákra: Lándzsás útifű
http://astronet.hu/index.php?apps=cikk&cikk=38960

A kígyófűnek is nevezett lándzsás útifüvet a legtöbben a patikák polcain sötét üvegbe rejtett, köhögéscsillapító és váladékoldó szirupként ismerjük, pedig sokkal több erő rejlik e csodálatos, fehér virágú gyógynövényben.

Torokproblémákra: Lándzsás útifű
Hirdetések
Oldal leírása
gyogynoveny.wyw.hu: Gyógynövény katalógus - gyógynövények. Gyógynövényekkel foglalkozó oldalak, gyógynövényboltok.
Gyűjteményünkben 322 válogatott gyógynövény témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 322 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 16915