Macskagyökér, valeriana > Gyógynövények - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Macskagyökér, valeriana > 9 weboldal. Kategória leírása: A macskagyökér nagyon hatásos álmatlanság, kimerültség és szellemi túlterheltség ellen. Szívnyugtató hatása is van. Ideges szembajra is alkalmazzák.

gyogynoveny.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Gyógyító növények - Macskagyökér
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=245&alrovat=249&cikkid=519

Gyűjtése, szaporítása: A macskagyökér tavasz végén, nyár elején elvirágzik. Virágainak illata, a gyökérével ellentétben léleküdítő panaceához hasonlatos.

Gyógyító növények - Macskagyökér
Nyugtató gyógynövény: a macskagyökér
http://www.vital.hu/themes/alter/macskagyoker.htm

A közismert nyugtatóés altatószeralapanyag, a valeriána a macskagyökér (Valeriana officinalis) hatóanyagainak gyűjtőneve. A nagyjából egyméteresre növő évelő macskagyökér ernyős virága nem értékes, hatóanyagai gyökerében és gyöktörzsében találhatók.

Nyugtató gyógynövény: a macskagyökér
Macskagyökér (valeriána)
http://www.naturprodukt.hu/hun/index.php?option=com_content&task=view&id=33& ...

Erdős, bokros helyeken, patak parton, berkekben egyaránt megtalálható. 110-170 cm magasra növő évelő növény, melynek jellegzetes, erős szagú barna gyöktörzse (rizómája) van. Levelei keresztben átellenesek, páratlanul szárnyasan összetettek, melyek alul nyelesek, felül ülők, a levélkék keskeny lándzsásak, hegyesek vagy fogas szélűek. Virágzata végálló összetett bogernyő, apró fehér vagy rózsaszínű virágokkal. Virágzás júliusban, termése bóbitás kaszat.

Macskagyökér (valeriána)
Macskagyökér - www.nepgyogyaszat.hu
http://www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyaszat-gyogyirei/macskagyoker.html

A macskagyökérfélék (Valerianaceae) családjába tartozik. Nyirkos, lápos réteken, árnyas erdőkben előforduló évelő

Macskagyökér - www.nepgyogyaszat.hu
Az álmatlanság kezelése macskagyökér
http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komplementerm/2001/2/citrom.htm

Az idõszakos és krónikus álmatlanság gyakori panasz az Egyesült Államokban és Európában is. Egyes becslések szerint az Egyesült Államokban minden harmadik ember szenved valamilyen típusú alvászavarban. A németországi becslések adatai azt mutatják, hogy az emberek mintegy 18%-ának van idõszakos alvászavara, 7%-uknál pedig az elalvás, illetve az éjszaka átalvása jelent gyakori problémát. E panaszok kezelésére a különbözõ gyógynövénykészítményeket széles körben használják, hatásosságukat és biztonságos alkalmazhatóságukat a hagyományos tapasztalatok egyaránt megerõsítik.

Az álmatlanság kezelése macskagyökér
Gyógynövények: Macskagyökér
http://www.wellnessotthon.info/macskagyoker

A macskagyökeret hatékony nyugtatószerként ismerjük idegességnél, elalvási és alvási zavaroknál, ezenfelül a túlterhelt szív segítségeként is. Ez nem mindig volt így: Hippokratész idejében (a Krisztus előtti V-IV. században) a macskagyökeret főleg női bajoknál használták

Gyógynövények: Macskagyökér
Macskagyökér - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Macskagyökér

A macskagyökér (Valeriana) a macskagyökérfélék (Valerianaceae) családjába tartozó növénynemzetség, melynek világszerte mintegy 250, Európában 20, Magyarországon 4 faja él.

Macskagyökér - Wikipédia
Macskagyökér - Lexikon :
http://www.kislexikon.hu/macskagyoker.html

v. macskagyökérfű (növ., terjékfű, macskagyökönke, gyökénke v. gyökönke, baldrián, bádián, baldiánfű, Valeriana L.) a róla nevezett család füve vagy kórója, 150 fajjal az óvilágban és Amerikában, hazánkban 10 faj. Szirmának tövén levő öblöcskéje s elvirágzás után soksugaru, pehelynemü bóbitája jellemzi.

Macskagyökér - Lexikon :
Kétlaki macskagyökér
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kétlaki_macskagyökér

A tőlevelek épek, tojásdadok, a páratlanul szárnyasan összetett szárlevelek levélkéi legtöbbször ép szélűek. A növény általában kétlaki. Májusban virágzik, virágzata háromrészes álernyős. Kicsiny virágai 1,5 mm nagyságúak, a színük a fehértől a fényes rózsaszínig váltakozhat. Termése egymagvú kaszat.

Kétlaki macskagyökér
Hirdetések
Oldal leírása
gyogynoveny.wyw.hu: Gyógynövény katalógus - gyógynövények. Gyógynövényekkel foglalkozó oldalak, gyógynövényboltok.
Gyűjteményünkben 322 válogatott gyógynövény témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 322 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 16915