A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Gyógynövények - wyw.hu

Tartalom:

gyogynoveny.wyw.hu

A 21. század fénytáplálékai
A 21. század fénytáplálékai
http://wellstarbusiness.hu/alga_a_zold_csoda.html

A mikroalgák a létező legtöbb vitális anyag hordozói. Az emberi szervezet igényeinek tökéletes és harmonikus kielégítése. Teljeskörű felszívódás. Röviden: élet, erő és egészség egyben. Solar, Lunar, Kineto, Genio - a csodás napokért. Hozza harmóniába a testét! Tisztítsa meg, táplálja, regenerálja és vitalizálja!

wellstarbusiness.hu
A cickafark
A cickafark
http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=163

Legelőkön, utak mentén, erdőszéleken és a gabonaföldek szélén tömegesen fordul elő. Virágjának színe a fehértől rózsaszínbe hajló és a napon fanyar illatot áraszt. Ajánlatos a virágból erős napsütésben szedni, mert ilyenkor a legtöbb benne az illóolaj és ezáltal a gyógyhatás is növekszik. Mivel régi füvészkönyvekben a cickafarkot úgy emlegetik mint ami az összes betegséget gyógyítja, ott is alkalmazhatjuk, ahol már látszólag minden remény elszállt.

www.vitaminsziget.com
A cickafark növény
A cickafark növény
http://www.bebilap.hu/csecsemogondozas/gyogynoveny/cickafark.htm

A cickafark növénynek a virágát kell gyűjteni. Két fajtája létezik: egy gyógyító és egy nem gyógyító faj. A gyógyhatású cickafark virágát ujjaink között szétmorzsolva kellemes kamillaillatot érezhetünk. A növény egyaránt honos Európában, Észak-Ázsiában és Észak-Amerikában. Szívós, nagyon ellenálló, sőt szinte kipusztíthatatlan.

www.bebilap.hu
A csírákról
A csírákról
http://www.gourmandnet.hu/konyha/site.php?tpl=theme&id=262

Annak ellenére, hogy a konkrét kémiai folyamatokat még senki sem ismerte, már az egészen korai civilizációkban is foglalkoztak magok csíráztatásával, mert felismerték a csírafogyasztás tápláló, gyógyító és egészségmegőrző hatását. A kedvező élettanihatások annak köszönhetőek, hogy a nedvesség és a hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatóak meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, valamint enzimek és antioxidánsok.

www.gourmandnet.hu
A csodásan gyógyító Aloe Vera
A csodásan gyógyító Aloe Vera
http://drimmun.com/gyogynovenyek/aloe-vera.html

Az Aloé Vera régóta ismert, mint a hosszú élet csodaszere. Tápértéke és kiváló gyógyhatása miatt a „gyógynövények királynőjének" nevezik.

drimmun.com
A galagonya
A galagonya
http://www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyaszat-gyogyirei/galagonya.html

A népi gyógyászatban leggyakrabban alkalmazott szívgyógyszerek egyike a galagonya. A növényt évszázadok óta ismerjük, a cserje többnyire kertekben, szántóföldek szélén nő, vadon vagy telepített formában. A kilenc méteresre is megnövő bokor, formára nyesve fehér virágaival, piros bogyóival gyakorta szolgál dekoratív kerítésként is.

www.nepgyogyaszat.hu
A Ganodermáról
A Ganodermáról
http://ganodermaherbal.echt.hu/ganoderma

A Ganodermát (Ganoderma Lucidum – egy gyógyhatású gombafaj) több mint 4000 éven át misztérium övezte. Ázsia ősrégi népei majdnem misztikus tulajdonságokat tulajdonítottak neki, a növények igazi királyaként tartották számon. Ez a piros gomba csillogó kérgével manapság emberek millióinak lett a reménye. A szervezet funkcióinak működését optimizáló tulajdonságokkal rendelkezik, jeles kutatók által tanulmányozott a sokoldalú alkalmazása miatt:

ganodermaherbal.echt.hu
A Ginkgo XC a Calivita ginkgo biloba levél kivonata.
A Ginkgo XC a Calivita ginkgo biloba levél kivonata.
http://www.ginkgo-biloba.hu

A Ginkgo XC a Calivita ginkgo biloba levél kivonata. Alkalmazható idősebb korban (időskori agyműködés megfelelő szinten tartásának támogatására, időskori memóriaproblémák kezelésére), fokozott fizikai és szellemi terhelés (sport, nehéz fizikai munka, stressz) esetén, mivel fokozza a szellemi teljesítőképességet, illetve olyan egyéneknél, akik gyakran panaszkodnak kihűlt végtagokra, főként a hűvösebb évszakokban.

www.ginkgo-biloba.hu
A ginzengről
A ginzengről
http://shop.builder.hu/csoport_list.htm4?id=78

Keleten az élet gyökerének nevezik, amely meghosszabbítja az életet, erőt, egészséget ad. Kínában a következő időskori problémákra adják: letargia, impotencia, izületi gyulladás, szenilitás, változó kori panaszok, stb. Javasolják még a láz, gyulladások, megfázás, köhögés és menses idején valamint immunrendszer erősítőnek. Serkentőként hat kimerült szellemi és fizikai állapotban, stresszben, depresszióban, ezenkívül étvágygerjesztő hatású és segíti az emésztést. Véralvadás gátló szereket szedőknek és terheseknek nem ajánlott.

shop.builder.hu
A gyermekláncfűről
A gyermekláncfűről
http://vitaltippek.hu/index.php?menu=9&h_id=54

A gyermekláncfű, pongyolapitypang, vagy kutyatej, Európában őshonos növény, mely gyógynövényként és salátaként is alkalmazható.

vitaltippek.hu
A gyógynövénytermesztés
A gyógynövénytermesztés
http://www.mezohir.hu/2004-01/10.html

A gyógynövények felhasználásának területei: az egészséges személyek egészségmegőrzése, a betegségek kiegészítő kezelése, továbbá az orvosi ellátást nem igénylő állapotok. A gyógynövények nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, az orvossal történő konzultációt, az általa rendelt gyógyszerek szedését. A gyógynövények egyikének-másikának használatáról a kezelőorvosnak tudnia kell, és az ő tanácsai az iránymutatóak.

www.mezohir.hu
A homok aranya /A homoktövis
A homok aranya /A homoktövis
http://www.vital.hu/themes/alter/homoktovis1.htm

A különböző citrusfélék magas C-vitamin-tatalma közismert. Azt azonban már kevesen tudják, hogy hazánkban is előforduló tövises cserjéből különösen annak nemesített fajtáiból még a déligyümölcsnél is messze több C-vitaminhoz juthatunk.

www.vital.hu
A kamilla gyógyító ereje
A kamilla gyógyító ereje
http://www.femina.hu/egeszseg/kamilla

Szinte nincs olyan, aki ne ismerné a kamilla valamilyen formáját. Csodálatos erejét számtalan területen használhatod.

www.femina.hu
A körömvirág
A körömvirág
http://www.vital.hu/themes/alter/koromvirag.htm

Bár a tudomány több mint 2000féle gyógynövényt ismer és alkalmaz, a körömvirág (Calendula officinalis) egyike a legelterjedtebbeknek.

www.vital.hu
A körömvirág felhasználása és termesztése
A körömvirág felhasználása és termesztése
http://www.citygreen.hu/index.php/disznovenyek/111-koromvirag-a-mutatos-gyog ...

Cikkünkben a körömvirág termesztéséről, kedvező hatásairól valamint felhasználásáról írunk. Weboldalunkon további hasznos információkat olvashat a kerti növények, dísznövények és a szobanövények gondozásáról is.

www.citygreen.hu
A medvehagyma
A medvehagyma
http://www.dip.hu/index.php?action=cikk&id=11326

A snidling és a fokhagyma egyik kevésbé ismert, de annál hatásosabb rokona a medvehagyma. Keringésjavító hatása a fokhagymáénak tízszerese(!), így igen hatásos gyógynövénynek tekinthető. Napjainkban egyre jobban fölkapott ez a hasznos őshonos gyógynövényünk, melyet már a népi orvoslás is sikerrel használt.

www.dip.hu
A medvehagymáról
A medvehagymáról
http://hu.wikipedia.org/wiki/Medvehagyma

A medvehagyma (Allium ursinum) az egyszikűek (Liliopsida) osztályának, spárgavirágúak (Asparagales) rendjébe, a hagymafélék (Alliaceae) családjába tartozó faj, egész Európában elterjedt, a nedves, árnyas erdőkben érzi jól magát. Hazánkban főleg a gyertyános, tölgyes, vagy bükkös erdők aljnövényzetében nő tömegesen.

hu.wikipedia.org
A naturbiobolt gyógynövény webáruház termékei
A naturbiobolt gyógynövény webáruház termékei
http://www.naturbiobolt.hu/kezmuves-termekek-157

A naturbiobolt gyógytea, gyógynövény webáruház hozzásegít az egészséges élethez, a természetes, termékeivel. Az egészséges kiegyensúlyozott élet alapja az egészséges tartalmas, vegyszerektől mentes táplálkozás..A svédfüvek hatóanyagaiból egy eredeti Maria Treben natúr kozmetikai termékcsalád jött létre, kifejlesztésre került egy, a régi tapasztalat, és jártasság, a mai kor tudományos igazolásai alapján, amelyik gyógynövények és egyéb high- tech összetevők kapcsolatával minimálisra csökkentik , a bőröregedés folyamatát és jelentősen kimagaslóan lecsökkentik a ráncképződést. Kézműves gyógynövény teáink, Magyarországon termesztett hazai szedésű, és lassú szárítású gyógynövényekből készülnek.

www.naturbiobolt.hu
A pásztortáskáról
A pásztortáskáról
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/vadon/pasztortaska.html

Egyik legközönségesebb és legismertebb növényünk. Mindenféle bolygatott területen nagyon gyakori. 10-70 cm magas, egyéves, erős orsó alakú gyökérrel rendelkező növény. Levelei a talaj színén levélrózsát alkotnak, csak ritkán épek, nagyon változatos alakúak és szélűek. A szár levelei nyél nélküliek, a szárat két fülcimpával veszik körül. A növény lehet kopasz vagy szőrös. Virágai fehérek, termése jellegzetes, táska alakú.

www.terebess.hu
A pecsétviaszgomba
A pecsétviaszgomba
http://www.herbaria.hu/?g=2&id=2&mode=wArticle

A pecsétviaszgombát több mint 2000 éve ismerik és használják. Mindig nagy tisztelet övezte. A gombát Kínában különleges erejénél fogva a legkülönfélébb betegségek gyógyítására tartották alkalmasnak, amire a gomba neve a „Ling Zhi” is utal, ami "spirituális erőt" jelent. A pecsétviaszgomba az Aphyllophoromycetideae (Polyporaceae) gombák családjába tartozik, tudományos neve Ganoderma lucidum (W.Curt.:Fr.) Karst.

www.herbaria.hu
A pihenés és a relaxáció fontossága
A pihenés és a relaxáció fontossága
http://www.utisugo.hu/wellness/viz/hotel-apartman-info-24087

A relaxáció és a pihenés fontos eszköze a különböző fürdősók és egyéb relaxációs termékek mindennapos használata.

www.utisugo.hu
A recept: hogyan legyél újra EGÉSZ-SÉGes!
A recept: hogyan legyél újra EGÉSZ-SÉGes!
http://www.eljharmonikusan.hupont.hu

Neked is lecsökkent az energiaszinted? Neked is vannak súlyproblémáid? Neked is vannak hangulatingadozásaid? Te is érezted már maga fáradtnak? Te is szívesen hozzásegítenéd ismerőseidet egy egészségesebb élethez, amiből ráadásul anyagilag profitálsz is? Te is mindent megtennél gyermeke(i)d, családod egészségéért? Te is szeretnél végre VALÓDI és TERMÉSZETES MEGOLDÁST a problémáidra? "Ismerek és használok is egy nagyszerű készítményt, ami végre visszadta a hitet az életbe,az egészségem jobbításába, a kecsegtető jövőbe...és elsősorban önmagamba. Köszönöm Moksa Elixír!" Szné Inke A Moksa Elixír 84 természetes esszenciát tartalmazó homeopátián alapuló komplex információs terápiás készítmény. A Moksa Elixír a rezgések szintjén HARMONIZÁLja test felborult egyensúlyi állapotát, beindítja önszabályozó és önGYÓGYÍTó energiáit. Komplexitása révén ott fejti ki hatását, ahol megbetegedést talál és ami még fontos, hogy MELÉKKHATÁSMENTESen.

www.eljharmonikusan.hupont.hu
A sokoldalú kurkuma
A sokoldalú kurkuma
http://www.kurkuma.hu/

Ismerje meg a Herbalance Kft. gyógynövényes termékeit, táplálékkiegészítőit.

www.kurkuma.hu
A szorongás vízben oldható - Orbáncfű
A szorongás vízben oldható - Orbáncfű
http://www.szorongas.com/biotoxik/item.php?cid=29

Az orbáncfűfélék a teavirágúak rendjének tagjai, amelyek többnyire a trópusokon fordulnak elő. A mérsékelt égövben – így nálunk is – az orbáncfű terjedt el, kisebb részben az erdőkben, nagyobb részben száraz gyepes mezőkön él. Az orbáncfű levele fény felé fordítva magas olajtartalma miatt lyukacsosnak tűnik, innen ered népi elnevezése a lyukaslevelűfű, de latin neve is Hypericum perforatum.

www.szorongas.com
A természet patikája: a gyógytea
A természet patikája: a gyógytea
http://www.vital.hu/themes/alter/gyogyteak.htm

A gyógyteák, melyek hatásosságát az orvostudomány is igazolta, kisebb-nagyobb betegségek gyógyításához nyújtanak természetes segítséget.

www.vital.hu
A tisztító gyógynövény: csalán
A tisztító gyógynövény: csalán
http://www.vital.hu/themes/alter/bio6.htm

A nagylevelű csalán talán a legismertebb vértisztító gyógynövényünk, de azt talán kevesen tudják, hogy nem csak az immunrendszer erősítésében, ...

www.vital.hu
Acai berry jótékony hatásai
Acai berry jótékony hatásai
http://acai-berry.hu/

Az acai berry teli van antioxidánssal. A gazdag étrend már nem mindig képes megadni azt az antioxidánst mennyiséget, melyre a szervezetünknek szüksége van, hogy szembeszállhasson az influenzával, ezért van szükség az acai berryre. Segítségével energiához is juthatunk, elérhetjük az ideális testsúlyt,javítja a vérkeringést. Oldalunkon mindent megtudhat ami az acai berry-vel kapcsolatos.

acai-berry.hu
Ájurvédikus kozmetikumok és masszázsolajak
Ájurvédikus kozmetikumok és masszázsolajak
http://www.ayurvedshop.com

Vaipani autentikus ayurvédikus kozmetikumok, arckrémek, anti-aging (raszájana) termékek, Sodium lauryl sulfat (SLS) mentes samponok (Amla, Henna), testápolók. Továbbá, ashtavaidyák által gyárott autentikus masszázsolajak: Mahanarayana, Pinda, Ksírabalá, Brahmi, Balashwagandi, Sudhabala, fejmasszázsolajak, stb.

www.ayurvedshop.com
Akciós Aloe Vera termékek - aloeverawebaruhaz.hu
Akciós Aloe Vera termékek - aloeverawebaruhaz.hu
http://aloeverawebaruhaz.hu/

Szeretné megőrizni egészségét? Használja Ön is az Aloe Vera termékeket! Kutatások szerint az Aloe Vera körül-belül 240, a szervezetünknek fontos vegyületet tartalmaz. Az Aloe Vera webáruházunkban forgalmazott natúr illetve ízesített Aloe Vera termékek segítségével erősíheti immunrendszerét, meggyorsíthatja a gyógyulási folyamatot, valamint méregteleníti és táplálja szervezetét! Ízesített Aloe Vera gelly és natúr Aloe Vera gél

aloeverawebaruhaz.hu
Aloe Vera - a hosszú élet elixírje (FLP)
Aloe Vera - a hosszú élet elixírje (FLP)
http://www.aloebusiness.hu/

Napjainkban reneszánszukat élik a gyógynövények. A szervezet számára létfontosságú hatóanyagaik alapján, az indokolatlan gyógyszerfogyasztás helyett egyre nélkülözhetetlenebbek a betegségek megelőzésében és gyógyításában.A Forever Living Products Aloe Vera alapú termékei 30 éve vigyázzák az egészségünket. Látogasson el honlapomra. Szeretettel és egészséggel várom! Oldalamon nemcsak testelemzést, de tapasztalatokat, helyes táplálkozási tippeket olvashat a kedves olvasó. Testre szabott diétát, testsúlykontrollt, képekkel illusztrálva.

www.aloebusiness.hu
Aloe Vera, a gyógyító, szépítő növény
Aloe Vera, a gyógyító, szépítő növény
http://www.fitway.hu/index.php?module=e_sz_all&tid=56

Az Aloe Verát megtaláljuk a kozmetikai és egészségvédő termékekben. Már időszámításunk előtt ismerték és használták szépítkezésre és gyógyításra. A szervezetünket alkotó körülbelül 350 vegyület közül 240 megtalálható ebben a növényben.

www.fitway.hu
Aloevera árak és boltok összehasonlítása
Aloevera árak és boltok összehasonlítása
http://www.aloevera-bolt.hu/

Aloevera tulajdonságainak összehasonlítása ár és gyártó alapján. Rendezési lehetőség a termékek ára és népszerűsége szerint. Aloevera típusok hírei és cikkek a termékekről. A cikkek az aloeverákról, mint hatóanyag folyamatosan frissülnek és bemutatják az újdonságokat is illetve vásárlási tanácsadással is szolgálnak. A legszimpatikusabb terméket akár otthonába is rendelheti. Jó böngészést!

www.aloevera-bolt.hu
Amit a Ginzeng gyökérről tudni lehet
Amit a Ginzeng gyökérről tudni lehet
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=2204

A kínaiak által évezredek óta használt gyógynövény, nálunk csak pár éve vált ismertté, de mai napig nemigazán ismerik az emberek ennek a gyökérnek a jótékony hatását. Nevezhetjük akár csodagyökérnek is. A cikkben a ginzeng gyökér előfordulásáról, jótékony hatásairól, alkalmazásairól lesz szó.

www.hoxa.hu
Apotéka gyógynövénybolt és webáruház
Apotéka gyógynövénybolt és webáruház
http://www.apoteka.hu

Apotéka Gyógynövénybolt Webáruháza, ahol több száz gyógyhatású és egészségmegőrző termék közül válogathat, gyógyteák, antioxidánsok, fogyókúrás, salaktalanítás, multi vitaminok. Gyógynövénybolt Budapesten a XVIII.kerületben. Rendeljen online.

www.apoteka.hu
Apró csalán
Apró csalán
http://hu.wikipedia.org/wiki/Apr%C3%B3_csal%C3%A1n

Legfeljebb 60 cm magas, kizárólag fullánkszőrös egyéves növény. Levelei tojásdadok, 1-4 cm hosszúak, a féllemez közepéig vagy harmadáig karéjos-fogasak, a csúcsi fog nem hosszabb a többinél. A nagy csalánnal ellentétben egylaki, a porzós és a termős virágok egy ugyanazon egyeden találhatók. A fűzér legfeljebb 2 cm hosszú.

hu.wikipedia.org
Aromaterápia / Kakukkfű
Aromaterápia / Kakukkfű
http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=145

A kerti kakukkfű a Földközi-tenger vidékéről származik de több helyen termesztik Közép-Európában, Magyarország, Németország, Kínában, Észak-Amerikában.

www.vitaminsziget.com
Artemisinin kapszula - egynyári üröm kivonat daganatok ellen
Artemisinin kapszula - egynyári üröm kivonat daganatok ellen
http://ossejt-terapia.shp.hu/hpc/ws_member_3g.php?azonosito=ossejt-terapia&t ...

Artemisinin kapszula - Az artemisinint Kínában fedezték fel 1970-ben egy malária elleni kutatási kampányban egy régi kínai gyógynövényrecept alapján. Az egynyári ürömből kivont maláriaellenes hatóanyagot eleinte katonai titokként őrizték, majd miután világszerte ismertté vált, a kutatók felvetették, hogy a hatásmechanizmusa lehetővé teheti a rákgyógyításban való felhasználását, amit mára már sok kutatási anyag megerősített. E célból kifejlesztés alatt áll a szintetikus változata is. Az artemisinin különleges szerkezete és a ráksejtek magasabb vastartalma olyan reakciót eredményez, ami szelektíven pusztítja a ráksejteket.

ossejt-terapia.shp.hu
Avitaminbolt
Avitaminbolt
http://avitaminbolt.hu/1/gyogynovenyalapu-keszitmenyek/super-soya-lecithin-2 ...

A lecitin egy természetes anyag, mely testünkben is megtalálható. Részét képezi a sejthártyának, de a zsírok szállításáért felelős egyes fehérjéknek is. Természetes forrása a tojássárgája, a máj, a teljes kiőrlésű búza, és a babfélék, különösen a szója. Rendkívüli előnyeit egyelőre kevesen ismerik. Fő alkotórészei a kolin és az inozitol. A kolin kulcsszerepet tölt be a biológiai membránok (sejtfal, agyburok falai) szerkezetében. Gyakran kapcsolódik vitaminokhoz, valamint oldatban tartja a koleszterint, ezért gátolja lerakódását a májban és az erek falában. Jelentős szerepet játszik az egészséges keringés fenntartásában is. Az inozitol a növényi eredetű élelmiszerekben (például a szójában) fordul elő.

avitaminbolt.hu
Ayurveda gyógyászat
Ayurveda gyógyászat
http://www.shp.hu/hpc/web.php?azonosito=naturagyogynoveny&oldalkod=1160742040

Az Ayurvédikus kozmetikai termékek ásványi só és gyógynövényalapú, 100%-ig természetes eredetű, magas minőségi követelmények mellett előállított készítmények.

www.shp.hu
Ayurvéda masszázs technika
Ayurvéda masszázs technika
http://www.wellnessspa.ws/ayurveda

Az ayurvéda gyógyításának a technológiája nemcsak a masszázsokról szól, számos ayurvéda gyógynövény, és gyógyítási módszer létezik már, melyek hatékonyan kezelik a páciens problémáját.

www.wellnessspa.ws
Oldal leírása
gyogynoveny.wyw.hu: Gyógynövény katalógus - gyógynövények. Gyógynövényekkel foglalkozó oldalak, gyógynövényboltok.
Gyűjteményünkben 311 válogatott gyógynövény témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 311 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 17042