Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Gyógynövények - wyw.hu

Tartalom:

gyogynoveny.wyw.hu

Vadon termő zöldség-gyümölcs
Vadon termő zöldség-gyümölcs
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/vadon/homoktovis.html

A homoktövis sűrün ágas 1,5-3 méter magas lombhullató, szélporozta tövises cserje. Talaj iránt nem igényes. Napot szeret. A téli hideget jól viseli, a fagyok nem károsítják. Virágai lombfakadás előtt március-áprilisban nyílnak. Gyümölcsöt 2-4 éves korától hoz. Termése narancssárga bogyó, alakja tojásformájú. 7-9 mm átmérőjű, egymagvú. Kétlaki növény, telepítésekor nő és hímivarú növényeket kell ültetni. A biztonságos, bőséges terméshez 9 nőivarúhoz 1 hímivarú növényt kell ültetni a szélirányt is figyelembe véve. Javasolt ültetési távolsága: 4-5 méter sor és 2-2,5 méter tőtávolság. Rendszeres metszést nem igényel, de az idősebb termő ágakat vissza kell vágni.

www.terebess.hu
Terebess konyhakert - Kerti kakukkfű
Terebess konyhakert - Kerti kakukkfű
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/kerti_kakukkfu.html

Rendkívül fényigényes. A legkisebb árnyékolásra is növekedésének lassulásával válaszol. Elgyomosodott ágyasokban alacsony illóolajtartalmúak, satnyák a tövek. Tűző napsütésben érzi jól magát, különösen a déli domboldalak alkalmasak termesztésére, ahol a napsugarak beesési szöge ideális számára.

www.terebess.hu
Orbáncfű a depressziós szorongásra
Orbáncfű a depressziós szorongásra
http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komplementerm/2001/3/szorong.htm

Az áttekintés célja, hogy az orbáncfűkivonatok szorongáscsökkentő hatását újraértékelje az antidepresszáns terápiák szempontjából. Az orbáncfű (Hypericum perforatum) német monográfiája (Komission E, 1989) említi a "félelmet" mint alkalmazási lehetőséget, és az európai monográfia (ESCOP, 1996) is megerősíti ezt az indikációt.

www.vitalitas.hu
Zafirnet
Zafirnet
http://zafirnet.hu/

Hogy az emberek megismerjék Isten patikáját! Gyógyhatású készítmények, hidegen sajtolt technológiával készült kapszulák forgalmazásával foglalkozó cég. A Zafír nem csak egy termék, hanem egy életfilozófia.Az oldal folyamatos információkat ad a természet csodáiról, hogy azokat hogyan használhatja saját egészségére.

zafirnet.hu
Plantago lanceolata
Plantago lanceolata
http://www.agraroldal.hu/plantago-lanceolata_gyom.html

Az útifüvek családjába tartozik. Rövid gyöktörzséből csak tőálló levélrózsa és a virágokat tartó tőkocsány ered, egy-egy tő több, 10-60 cm magas tőkocsányt hajt. Párhuzamos erű, kopasz vagy elálló szőrös leveleinek egy része felálló, másik része földre fekvő.

www.agraroldal.hu
A pásztortáskáról
A pásztortáskáról
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/vadon/pasztortaska.html

Egyik legközönségesebb és legismertebb növényünk. Mindenféle bolygatott területen nagyon gyakori. 10-70 cm magas, egyéves, erős orsó alakú gyökérrel rendelkező növény. Levelei a talaj színén levélrózsát alkotnak, csak ritkán épek, nagyon változatos alakúak és szélűek. A szár levelei nyél nélküliek, a szárat két fülcimpával veszik körül. A növény lehet kopasz vagy szőrös. Virágai fehérek, termése jellegzetes, táska alakú.

www.terebess.hu
Nektár biobolt - Budapest
Nektár biobolt - Budapest
http://www.nektarbiobolt.hu/

Bio- és reform élelmiszerek nagy választékban kaphatók 10 éve üzemelő bioboltunkban. Kínálatunk: reform pékáruk, sütemények, táplálék-kiegészítők, vitaminok, gyógyteák, kozmetikumok, fogyasztó termékek. Cím: 1092 Budapest, Ferenc krt. 42 Tel.: 217-3510 Nyitva: H-P: 08-19, SZ: 09-13

www.nektarbiobolt.hu
Helan - Fitokozmetikumok
Helan - Fitokozmetikumok
http://www.helan.hu/

Gyógynövény ABC a fitokozmetikumok a bör és a börtípusok SLS és SLES vegán és vegetáriánus készítmények.

www.helan.hu
Pemetefű - Lexikon
Pemetefű - Lexikon
http://www.kislexikon.hu/pemetefu.html

Pemetfű (növ., Marrubium Tourn.), ajakas, fehérgyapjas v. molyhos fű, felső ajaka nagyon keskeny, kékmetszetü. 33. faja (hazánkban 5) az óvilágban nő. A M. vulgare L. (fehér P. v. peszterce) 10 kehelyfoga hátragörbül, könnyen tapad és hurcolható, azért gyakran marhaállomás körül terem. A legrégibb orvosi füvek egyike.

www.kislexikon.hu
Király gyógynövénytár webáruház
Király gyógynövénytár webáruház
http://www.kiralygyogynovenyshop.hu

Webáruházunkban mindent megtalál ami az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen. Vitaminok, gyógynövények, fogyókúrás termékek, bio élelmiszerek,henna hajfestékek, illóolajok széles választékát kínáljuk kedvező feltételekkel. Árukészletünk folyamatosan bővül, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindenről elsőként értesülhessen és igénybe vehesse a webáruházunk nyújtotta kedvezményeket. A megrendelt árukat 2-3 napon belül eljuttatjuk Önhöz vagy lehetőség van személyes átvételre a Budapest 1061, Király utca 24. szám alatti üzletünkben. Nyitvatartás Hétfő-Péntek 10:00-19:00 óráig. Üzletünkben lehetőség van bank- ill. egészségkártyával történő fizetésre. Egészségpénztári partnereink: AXA-, OTP-, MKB-,K&H-, Tempo-, Vasutas-, ADOSZT-, Honvéd-, Patika-,Vitamin Egészségpénztárak Az Ön kényelméért az Ön egészségéért: Király Gyógynövény webshop.

www.kiralygyogynovenyshop.hu
Petrezselyem leves
Petrezselyem leves
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=6502

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. Egy lábasban vizet forralunk, beletesszük a zöldségeket (egészben!), sózzuk, majd kis lángon jó sokáig (1 óra) főzzük. Kivesszük a levesből a zöldségeket, külön fogjuk tálalni.

www.mindmegette.hu
Az asztma és az asztmás kórok tünetei kezelése
Az asztma és az asztmás kórok tünetei kezelése
http://rokaferenc.blogspot.com/2009/06/orr-torok-tudo-legzes-betegsegre-arom ...

Betegek beszámolója alapján az eucalyptus illóolaj jó hatású az asztma, és az asztmás típusú betegségek esetén. Az orr, a torok, a gége, a garat, a tüdő és a hörgők nyálkahártya felületén stimulálja a testnedvek kiválasztását. Ennek révén a test belső bőr felülete regenerálódik. Az egészséges légutak számára is frissítő, javító, erősítő. Különösen száraz, aszályos időszakban, amikor a relatív páratartalom az ember számára kedvezőtlenül alacsony. A kezelés. gyógyítás formája alapvetően a belégzés, inhalálás. 5-10 csepp ausztráliai eukaliptusz illóolajat cseppentünk párologtató edénybe, majd az a légtérben eloszlik. Erősen javallott az asztmán kívül a szénanátha, allergia, allergiás köhögés és a dohányzás okozta problémák enyhítésére. Az orrfolyást, és a száraz köhögést megszünteti, a letapadt váladékot oldja, felszaggatja. A légutak, és az egész légzőrendszer gyógyításához a forró kamilla fózet belégzésével kombináljuk. Köznyelven: gőzölés.

rokaferenc.blogspot.com
Ganoderma - A Halhatatlanság Gyógynövénye!
Ganoderma - A Halhatatlanság Gyógynövénye!
http://ganoderma.co.hu/

Igyon jótékony hatású ganodermás kávét, próbálja ki a DXN termékeit és élvezze a különbséget! A Brazíliából származó kiváló minőségű Arabica kávéhoz ganodermakivonatot kevernek (ezért kizárólag instant kiszerelésben kaphatók), így egy olyan élvezeti cikk válik elérhetővé, mely a ganoderma gomba jótékony hatásának köszönhetően nem csak ízében, hanem a szervezetre gyakorolt pozitív tulajdonságaiban is egyedi. A ganoderma gomba (más néven pecsétviaszgomba) közel 200, az egészségünket támogató tápanyagot tartalmaz. A legfontosabb ezek közüla szerves germánium, ami egyike a természetben található leggyógyítóbb hatóanyagoknak. A ganoderma gomba, egy olyan gyógynövény, melynek nincs mellékhatása még hosszú távú használat után sem. Javítja a szervezet általános állapotát, öngyógyító képességét. Bővebben a weboldalamon!

ganoderma.co.hu
Bioextra Orbáncfű Cseppek
Bioextra Orbáncfű Cseppek
http://www.biodepo.hu/product_info.php?products_id=828

Az orbáncfű vizes-alkoholos kivonatát belsőleg depressziós panaszok, szorongás, félelemérzet, ideges eredetű nyugtalanság, klimaxhoz kapcsolódó depressziós állapotok esetén alkalmazzák. Kedvezően befolyásolja a hangulatváltozásokat, levertségérzetet, növeli a koncentráló képességet.

www.biodepo.hu
Orvosi pemetefű
Orvosi pemetefű
http://hu.wikipedia.org/wiki/Orvosi_pemetefű

Keserűanyagainak, elsősorban a marrubiinnek köszönhetően az orvosi pemetefű segíti az emésztést, és általános étvágy-, illetve anyagcsere-fokozó. A növény virágos hajtásvégeinek köptető hatása van, valamint serkenti a hörgőkben lévő váladék elfolyósítását. A légutakban gyulladáscsökkentő hatású, enyhíti a légcsőhurut tüneteit. A marrubiinsav az epekiválasztást is elősegíti.

hu.wikipedia.org
Gyógynövények: Macskagyökér
Gyógynövények: Macskagyökér
http://www.wellnessotthon.info/macskagyoker

A macskagyökeret hatékony nyugtatószerként ismerjük idegességnél, elalvási és alvási zavaroknál, ezenfelül a túlterhelt szív segítségeként is. Ez nem mindig volt így: Hippokratész idejében (a Krisztus előtti V-IV. században) a macskagyökeret főleg női bajoknál használták

www.wellnessotthon.info
Gyógyító növények - Macskagyökér
Gyógyító növények - Macskagyökér
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=245&alrovat=249&cikkid=519

Gyűjtése, szaporítása: A macskagyökér tavasz végén, nyár elején elvirágzik. Virágainak illata, a gyökérével ellentétben léleküdítő panaceához hasonlatos.

www.harmonet.hu
Fitodepo
Fitodepo
http://fitodepo.hu

Gyógynövényes táplálék kiegészítők ár összehasonlító portálja, ahol mindenféle gyógynövényes termékről tájékozódhat.

fitodepo.hu
Az egészség és szépség megőrzése
Az egészség és szépség megőrzése
http://aloe.projektinfo.hu/

Az egészség és szépség megőrzése és helyreállítása az Aloe Vera segítségével.

aloe.projektinfo.hu
Flavin7 és Flavin77 webáruház
Flavin7 és Flavin77 webáruház
http://www.flavin7termekek.hu/

A Flavin7 és Flavin77 webáruházban étrend-kiegészítők és Crystal Complex termékek széles választékát találja. Válogasson kényelmesen a különböző élelmiszerek, kozmetikumok, Crystal Silver Natur Power, Nano Gold, Bio-Active csírák, természetes ásványi anyagok, nyomelemek, gyerekvitaminok, Flavin7, Flavin 77 termékek közül. Termékeink kiválóak a szív- és érrendszer megerősítésére, vérnyomás problémákra, immunrendszer erősítők, energetizálják a szervezetet, megerősítik az idegrendszert ezen kívül helyreállítják többek között a megfelelő koleszterinszintet. Nálunk minden terméket raktári áron tud megvásárolni. 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagját a GLS futárszolgálat ingyenesen szállítja házhoz ezen felül törzsvásárlói kedvezmények várják webáruházunkban!

www.flavin7termekek.hu
Termékek
Termékek
http://aloe.projektinfo.hu/index.php?op=gyakorlatban

Nem nehéz elképzelni, hogy az aloé számtalan komponense a kisebb-nagyobb betegségek milyen széles skáláján tehet jó szolgálatot. E sokféle tulajdonság tárgyalása során azonban nem hagyhatunk figyelmen kívül néhány, e gyógynövény alkalmazására vonatkozó észrevételt. Fontos tudni, hogy az itt felsorolt javallatok közül csak néhány rendelkezik valós, orvosi-tudományos megalapozottsággal, míg a többi esetben az itt olvasható tanácsok a hagyományokban, és a népi bölcsességben gyökereznek, valamint a szerzők intuícióira és szakismereteire vezethetők vissza. Egyes javallatok az egyiptomi, görög-római és a keleti népi hagyományokból erednek, míg mások Oroszországból. Az aloé ugyanis - elsősorban az arborescens és a szaponária fajok - igen elterjedtek az egykori Szovjetunió kietlen sztyeppéin.

aloe.projektinfo.hu
Medvehagyma-leves
Medvehagyma-leves
http://www.receptmania.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5625&Ite ...

Hozzávalók: 10-12 db medvehagyma-levél, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál folyós vaj, fél liter zöldség- vagy húsleves (kockából is jó), fél liter tejszín, 1 krumpli, só, bors.

www.receptmania.hu
A cickafark
A cickafark
http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=163

Legelőkön, utak mentén, erdőszéleken és a gabonaföldek szélén tömegesen fordul elő. Virágjának színe a fehértől rózsaszínbe hajló és a napon fanyar illatot áraszt. Ajánlatos a virágból erős napsütésben szedni, mert ilyenkor a legtöbb benne az illóolaj és ezáltal a gyógyhatás is növekszik. Mivel régi füvészkönyvekben a cickafarkot úgy emlegetik mint ami az összes betegséget gyógyítja, ott is alkalmazhatjuk, ahol már látszólag minden remény elszállt.

www.vitaminsziget.com
Cickafark - Wikipédia
Cickafark - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Cickafark

Rendkívül változatos rokonsága révén a cickafark a különösen sokat kutatott növénycsoportok közé tartozik: sejttani, genetikai módszerekkel és szövetátültető (transzplantációs) kísérletekkel is nagyon behatóan vizsgálták. E vizsgálatok alapján jól áttekinthető a nemzetség fajainak és kialakulásánakk folyamata, abban a környezeti viszonyok szerepe.

hu.wikipedia.org
A cickafark növény
A cickafark növény
http://www.bebilap.hu/csecsemogondozas/gyogynoveny/cickafark.htm

A cickafark növénynek a virágát kell gyűjteni. Két fajtája létezik: egy gyógyító és egy nem gyógyító faj. A gyógyhatású cickafark virágát ujjaink között szétmorzsolva kellemes kamillaillatot érezhetünk. A növény egyaránt honos Európában, Észak-Ázsiában és Észak-Amerikában. Szívós, nagyon ellenálló, sőt szinte kipusztíthatatlan.

www.bebilap.hu
Gyógynövények és hatásuk
Gyógynövények és hatásuk
http://gyogynovenyek.blogspot.com/2007/05/cickafark-achillea-millefolium.html

Gyógynövények és hatásuk: A cickafark (achillea millefolium)

gyogynovenyek.blogspot.com
Terebess: ehető vadnövények - Cickafark
Terebess: ehető vadnövények - Cickafark
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/vadon/cickafark.html

Előfordulása. Minden füves helyen megtalálható többféle változatban, több alfajban. Mint gyomnövény homokon, szikes pusztákon, réteken, legelőkön gyakori és közönséges, de utak mentén, parlagokon, töltéseken, kertekben, udvarokban, utcákon, szőlőkben, parkokban stb. tömeges lehet.

www.terebess.hu
Közönséges cickafark - Wikipédia
Közönséges cickafark - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_cickafark

A közönséges cickafark (latin neve: Achillea millefolium): a fészkesek családjába tartozó növény, a cickafark nemzetség legismertebb tagja. Egyéb megnevezései: Orvosi cickafark, egérfarkúfű, ezerlevelűfű, patikai ezerlevelűfű, pulykafű, cickafarkkóró.

hu.wikipedia.org
Cickafark, az ókori sebtapasz
Cickafark, az ókori sebtapasz
http://www.vital.hu/themes/alter/cickafark.htm

Achilles, a mitológiai hõs a trójai háborúban katonatársai sebének vérzését állította el a cickafarkfû (Achillea millefolium) levelével. E legendából annyi bizonyosan igaz, hogy cickafarkfû vérzéscsillapító hatású, de fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ hatását is igazolta a tudomány. A szerény igényû gyomnövény hazánkban is útonútfélen megterem, a fentieken kívül pedig még számos gyógyhatást tulajdonítanak neki a növénygyógyászok.

www.vital.hu
Egészséges kávé
Egészséges kávé
http://fekete.ganodermakave.hu/

Az oldalon megismerkedhetsz a ganoderma gomba tudományosan alátámasztott gyógyító hatásaival. A webáruházban lehetőséged van megvásárolni a ganodermás termékeket.

fekete.ganodermakave.hu
A tisztító gyógynövény: csalán
A tisztító gyógynövény: csalán
http://www.vital.hu/themes/alter/bio6.htm

A nagylevelű csalán talán a legismertebb vértisztító gyógynövényünk, de azt talán kevesen tudják, hogy nem csak az immunrendszer erősítésében, ...

www.vital.hu
Spirulina - a tengeri alga
Spirulina - a tengeri alga
http://www.marcusrohrerspirulina.hu/

A Marcus Rohrer Spirulina a kék és zöld alga olyan elegye, amelyet egyedülálló módon teljesen bio-környezetben termesztenek Hawaii területén. Ezek a speciális algák a természet erejénél fogva jótékony hatással bírnak, nem csak az emberek esetén, de még háziállataink esetében is. Erősítik az immunrendszert, energiával töltenek fel, természetes növényi fehérjét tartalmaznak. Alkalmazása mindenki számára ajánlott, hatását klinikai tesztek igazolják. Kismamák, kisgyermekek, háziállatok is szedhetik.

www.marcusrohrerspirulina.hu
Biobúzafűlé, a tökéletes étel
Biobúzafűlé, a tökéletes étel
http://www.biobuzafule.hu

A búzafűlé növeli a betegségekkel szembeni ellenállóképességet, erősíti az immunrendszert. A belső szervek működését és az emésztést segíti, segít megszabadulni a súlyfeleslegtől. Fékezi a sejtöregedést, segíti a vérképzést, szabadgyökfogó. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás, gazdag E, F, H, K, és B vitaminokban is (magas B17 tartalmának köszönhetően a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket). Különféle enzimekben gazdag (proteáz, amiláz, lipáz, SDO, stb.).

www.biobuzafule.hu
Gyógynövények és felhasználásuk I.
Gyógynövények és felhasználásuk I.
http://www.nagyutazas.hu/magyar/magazin/article.php?id=284

A csalán minden része gyógyító hatású: gyökerétől kezdve a szárán és a levelein ... A csalán a legjobb vértisztító és egyúttal vérképző gyógynövényünk. ...

www.nagyutazas.hu
Gyógynövények és hatásuk
Gyógynövények és hatásuk
http://gyogynovenyek.blogspot.com/2007/05/csaln-urtica-dioca.html

Gyógynövények és hatásuk: Csalán (Urtica dioca)...

gyogynovenyek.blogspot.com
Macskagyökér (valeriána)
Macskagyökér (valeriána)
http://www.naturprodukt.hu/hun/index.php?option=com_content&task=view&id=33& ...

Erdős, bokros helyeken, patak parton, berkekben egyaránt megtalálható. 110-170 cm magasra növő évelő növény, melynek jellegzetes, erős szagú barna gyöktörzse (rizómája) van. Levelei keresztben átellenesek, páratlanul szárnyasan összetettek, melyek alul nyelesek, felül ülők, a levélkék keskeny lándzsásak, hegyesek vagy fogas szélűek. Virágzata végálló összetett bogernyő, apró fehér vagy rózsaszínű virágokkal. Virágzás júliusban, termése bóbitás kaszat.

www.naturprodukt.hu
Vitaminok, natúrkozmetikumok, bioélelmiszerek
Vitaminok, natúrkozmetikumok, bioélelmiszerek
http://provitamin.hu

Látogasson el a ProVitamin.hu webáruházba, ahol rendkívüli vitamin, étrend-kiegészítő és natúrkozmetikum kínálat várja a kedves vásárlókat. Áruházunkban megvásárolhatja a Vision és a Flavin7 termékeit, ezen kívül rengeteg multivitamin, ásványi anyag, alga és gyógyhatású készítmény, natúr- és biokozmetikum, bioélelmiszer, diabetikus élelmiszer, gluténmentes termék közül válogathat. ProVitamin.hu, a vitaminok, natúrkozmetikumok és bioélelmiszerek áruháza. Oldalunkon folyamatosan frissülő kínálattal és állandó akciókkal várjuk vásárlóinkat.

provitamin.hu
Piros árvacsalán
Piros árvacsalán
http://www.terra.hu/haznov/htm/Lamium.purpureum.html

10-30 cm magas, egyéves növény. Szára négyszögletes, rendszerint pirosas. Az alsó levelek kerekdedek, szíves vállúak, csipkés szélűek, hosszú nyelűek, a felsők tojásdadok, rövid nyelűek, a murvásodó levelek pirosak. A virágok a murvásodó levelek hónaljában ülnek 6-10-vel. A párta két ajkú, csöve szűk, majd hirtelen kiszélesedik, halványpiros, felső ajka íves, szőrös, rövidebb az alsónál. Ősszel kicsírázva telel át. Termése makkocska.

www.terra.hu
Természetes egészség: galagonya
Természetes egészség: galagonya
http://www.galagonya.com

Szeretne tenni valamit az egészségéért, de semmiképpen sem szeretne szintetikus tablettákat szedni? Sok egészségügyi problémában nyújthat segítséget egy bogyós gyümölcs, a galagonya. Megelőzi a az olyan gondokat, mint a magas vérnyomás, a pangásos szívelégtelenség vagy az ödéma. Tájékozódjon honlapunkról, hogyan illesztheti napi rutinjai közé a galagonya fogyasztását!

www.galagonya.com
Nagy csalán
Nagy csalán
http://www.terra.hu/haznov/htm/Urtica.dioica.html

30-50 cm magas évelő növény. Függőleges gyöktörzse sok ágú gyökérben folytatódik, oldalra messze kúszó tarackokat hajt. A szár csoportosan nő, felálló vagy felemelkedő, üreges, négyszögletű. Az egész föld feletti rész apró szőrös, ritkábban vagy sűrűbben fullánkszőrökkel borított. A levelek keresztben átellenesek, nyelesek, lekerekítettek vagy szíves vállból tojásdadok vagy hosszúkásak, hosszan kihegyezettek, durván fűrészesek. A levél pálhája 2 szálas-árszerű lemezkéből áll. Kétlaki. A hímvirágok felálló, rövid oldalágas füzérekben, a nővirágok hosszabb oldalágú, később lecsüngő füzérekben vannak a levelek hónaljában. Az igen apró virágok zöldek. Termése makkocska, fénytelen szürke, tojásdad, oldalról összenyomott.

www.terra.hu
Vadon termő zöldség-gyümölcs
Vadon termő zöldség-gyümölcs
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/vadon/homoktovis.html

A homoktövis sűrün ágas 1,5-3 méter magas lombhullató, szélporozta tövises cserje. Talaj iránt nem igényes. Napot szeret. A téli hideget jól viseli, a fagyok nem károsítják. Virágai lombfakadás előtt március-áprilisban nyílnak. Gyümölcsöt 2-4 éves korától hoz. Termése narancssárga bogyó, alakja tojásformájú. 7-9 mm átmérőjű, egymagvú. Kétlaki növény, telepítésekor nő és hímivarú növényeket kell ültetni. A biztonságos, bőséges terméshez 9 nőivarúhoz 1 hímivarú növényt kell ültetni a szélirányt is figyelembe véve. Javasolt ültetési távolsága: 4-5 méter sor és 2-2,5 méter tőtávolság. Rendszeres metszést nem igényel, de az idősebb termő ágakat vissza kell vágni.

www.terebess.hu
Terebess konyhakert - Kerti kakukkfű
Terebess konyhakert - Kerti kakukkfű
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/kerti_kakukkfu.html

Rendkívül fényigényes. A legkisebb árnyékolásra is növekedésének lassulásával válaszol. Elgyomosodott ágyasokban alacsony illóolajtartalmúak, satnyák a tövek. Tűző napsütésben érzi jól magát, különösen a déli domboldalak alkalmasak termesztésére, ahol a napsugarak beesési szöge ideális számára.

www.terebess.hu
Orbáncfű a depressziós szorongásra
Orbáncfű a depressziós szorongásra
http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komplementerm/2001/3/szorong.htm

Az áttekintés célja, hogy az orbáncfűkivonatok szorongáscsökkentő hatását újraértékelje az antidepresszáns terápiák szempontjából. Az orbáncfű (Hypericum perforatum) német monográfiája (Komission E, 1989) említi a "félelmet" mint alkalmazási lehetőséget, és az európai monográfia (ESCOP, 1996) is megerősíti ezt az indikációt.

www.vitalitas.hu
Zafirnet
Zafirnet
http://zafirnet.hu/

Hogy az emberek megismerjék Isten patikáját! Gyógyhatású készítmények, hidegen sajtolt technológiával készült kapszulák forgalmazásával foglalkozó cég. A Zafír nem csak egy termék, hanem egy életfilozófia.Az oldal folyamatos információkat ad a természet csodáiról, hogy azokat hogyan használhatja saját egészségére.

zafirnet.hu
Plantago lanceolata
Plantago lanceolata
http://www.agraroldal.hu/plantago-lanceolata_gyom.html

Az útifüvek családjába tartozik. Rövid gyöktörzséből csak tőálló levélrózsa és a virágokat tartó tőkocsány ered, egy-egy tő több, 10-60 cm magas tőkocsányt hajt. Párhuzamos erű, kopasz vagy elálló szőrös leveleinek egy része felálló, másik része földre fekvő.

www.agraroldal.hu
A pásztortáskáról
A pásztortáskáról
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/vadon/pasztortaska.html

Egyik legközönségesebb és legismertebb növényünk. Mindenféle bolygatott területen nagyon gyakori. 10-70 cm magas, egyéves, erős orsó alakú gyökérrel rendelkező növény. Levelei a talaj színén levélrózsát alkotnak, csak ritkán épek, nagyon változatos alakúak és szélűek. A szár levelei nyél nélküliek, a szárat két fülcimpával veszik körül. A növény lehet kopasz vagy szőrös. Virágai fehérek, termése jellegzetes, táska alakú.

www.terebess.hu
Nektár biobolt - Budapest
Nektár biobolt - Budapest
http://www.nektarbiobolt.hu/

Bio- és reform élelmiszerek nagy választékban kaphatók 10 éve üzemelő bioboltunkban. Kínálatunk: reform pékáruk, sütemények, táplálék-kiegészítők, vitaminok, gyógyteák, kozmetikumok, fogyasztó termékek. Cím: 1092 Budapest, Ferenc krt. 42 Tel.: 217-3510 Nyitva: H-P: 08-19, SZ: 09-13

www.nektarbiobolt.hu
Helan - Fitokozmetikumok
Helan - Fitokozmetikumok
http://www.helan.hu/

Gyógynövény ABC a fitokozmetikumok a bör és a börtípusok SLS és SLES vegán és vegetáriánus készítmények.

www.helan.hu
Pemetefű - Lexikon
Pemetefű - Lexikon
http://www.kislexikon.hu/pemetefu.html

Pemetfű (növ., Marrubium Tourn.), ajakas, fehérgyapjas v. molyhos fű, felső ajaka nagyon keskeny, kékmetszetü. 33. faja (hazánkban 5) az óvilágban nő. A M. vulgare L. (fehér P. v. peszterce) 10 kehelyfoga hátragörbül, könnyen tapad és hurcolható, azért gyakran marhaállomás körül terem. A legrégibb orvosi füvek egyike.

www.kislexikon.hu
Király gyógynövénytár webáruház
Király gyógynövénytár webáruház
http://www.kiralygyogynovenyshop.hu

Webáruházunkban mindent megtalál ami az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen. Vitaminok, gyógynövények, fogyókúrás termékek, bio élelmiszerek,henna hajfestékek, illóolajok széles választékát kínáljuk kedvező feltételekkel. Árukészletünk folyamatosan bővül, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindenről elsőként értesülhessen és igénybe vehesse a webáruházunk nyújtotta kedvezményeket. A megrendelt árukat 2-3 napon belül eljuttatjuk Önhöz vagy lehetőség van személyes átvételre a Budapest 1061, Király utca 24. szám alatti üzletünkben. Nyitvatartás Hétfő-Péntek 10:00-19:00 óráig. Üzletünkben lehetőség van bank- ill. egészségkártyával történő fizetésre. Egészségpénztári partnereink: AXA-, OTP-, MKB-,K&H-, Tempo-, Vasutas-, ADOSZT-, Honvéd-, Patika-,Vitamin Egészségpénztárak Az Ön kényelméért az Ön egészségéért: Király Gyógynövény webshop.

www.kiralygyogynovenyshop.hu
Petrezselyem leves
Petrezselyem leves
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=6502

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. Egy lábasban vizet forralunk, beletesszük a zöldségeket (egészben!), sózzuk, majd kis lángon jó sokáig (1 óra) főzzük. Kivesszük a levesből a zöldségeket, külön fogjuk tálalni.

www.mindmegette.hu
Az asztma és az asztmás kórok tünetei kezelése
Az asztma és az asztmás kórok tünetei kezelése
http://rokaferenc.blogspot.com/2009/06/orr-torok-tudo-legzes-betegsegre-arom ...

Betegek beszámolója alapján az eucalyptus illóolaj jó hatású az asztma, és az asztmás típusú betegségek esetén. Az orr, a torok, a gége, a garat, a tüdő és a hörgők nyálkahártya felületén stimulálja a testnedvek kiválasztását. Ennek révén a test belső bőr felülete regenerálódik. Az egészséges légutak számára is frissítő, javító, erősítő. Különösen száraz, aszályos időszakban, amikor a relatív páratartalom az ember számára kedvezőtlenül alacsony. A kezelés. gyógyítás formája alapvetően a belégzés, inhalálás. 5-10 csepp ausztráliai eukaliptusz illóolajat cseppentünk párologtató edénybe, majd az a légtérben eloszlik. Erősen javallott az asztmán kívül a szénanátha, allergia, allergiás köhögés és a dohányzás okozta problémák enyhítésére. Az orrfolyást, és a száraz köhögést megszünteti, a letapadt váladékot oldja, felszaggatja. A légutak, és az egész légzőrendszer gyógyításához a forró kamilla fózet belégzésével kombináljuk. Köznyelven: gőzölés.

rokaferenc.blogspot.com
Ganoderma - A Halhatatlanság Gyógynövénye!
Ganoderma - A Halhatatlanság Gyógynövénye!
http://ganoderma.co.hu/

Igyon jótékony hatású ganodermás kávét, próbálja ki a DXN termékeit és élvezze a különbséget! A Brazíliából származó kiváló minőségű Arabica kávéhoz ganodermakivonatot kevernek (ezért kizárólag instant kiszerelésben kaphatók), így egy olyan élvezeti cikk válik elérhetővé, mely a ganoderma gomba jótékony hatásának köszönhetően nem csak ízében, hanem a szervezetre gyakorolt pozitív tulajdonságaiban is egyedi. A ganoderma gomba (más néven pecsétviaszgomba) közel 200, az egészségünket támogató tápanyagot tartalmaz. A legfontosabb ezek közüla szerves germánium, ami egyike a természetben található leggyógyítóbb hatóanyagoknak. A ganoderma gomba, egy olyan gyógynövény, melynek nincs mellékhatása még hosszú távú használat után sem. Javítja a szervezet általános állapotát, öngyógyító képességét. Bővebben a weboldalamon!

ganoderma.co.hu
Bioextra Orbáncfű Cseppek
Bioextra Orbáncfű Cseppek
http://www.biodepo.hu/product_info.php?products_id=828

Az orbáncfű vizes-alkoholos kivonatát belsőleg depressziós panaszok, szorongás, félelemérzet, ideges eredetű nyugtalanság, klimaxhoz kapcsolódó depressziós állapotok esetén alkalmazzák. Kedvezően befolyásolja a hangulatváltozásokat, levertségérzetet, növeli a koncentráló képességet.

www.biodepo.hu
Orvosi pemetefű
Orvosi pemetefű
http://hu.wikipedia.org/wiki/Orvosi_pemetefű

Keserűanyagainak, elsősorban a marrubiinnek köszönhetően az orvosi pemetefű segíti az emésztést, és általános étvágy-, illetve anyagcsere-fokozó. A növény virágos hajtásvégeinek köptető hatása van, valamint serkenti a hörgőkben lévő váladék elfolyósítását. A légutakban gyulladáscsökkentő hatású, enyhíti a légcsőhurut tüneteit. A marrubiinsav az epekiválasztást is elősegíti.

hu.wikipedia.org
Gyógynövények: Macskagyökér
Gyógynövények: Macskagyökér
http://www.wellnessotthon.info/macskagyoker

A macskagyökeret hatékony nyugtatószerként ismerjük idegességnél, elalvási és alvási zavaroknál, ezenfelül a túlterhelt szív segítségeként is. Ez nem mindig volt így: Hippokratész idejében (a Krisztus előtti V-IV. században) a macskagyökeret főleg női bajoknál használták

www.wellnessotthon.info
Gyógyító növények - Macskagyökér
Gyógyító növények - Macskagyökér
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=245&alrovat=249&cikkid=519

Gyűjtése, szaporítása: A macskagyökér tavasz végén, nyár elején elvirágzik. Virágainak illata, a gyökérével ellentétben léleküdítő panaceához hasonlatos.

www.harmonet.hu
Fitodepo
Fitodepo
http://fitodepo.hu

Gyógynövényes táplálék kiegészítők ár összehasonlító portálja, ahol mindenféle gyógynövényes termékről tájékozódhat.

fitodepo.hu
Az egészség és szépség megőrzése
Az egészség és szépség megőrzése
http://aloe.projektinfo.hu/

Az egészség és szépség megőrzése és helyreállítása az Aloe Vera segítségével.

aloe.projektinfo.hu
Flavin7 és Flavin77 webáruház
Flavin7 és Flavin77 webáruház
http://www.flavin7termekek.hu/

A Flavin7 és Flavin77 webáruházban étrend-kiegészítők és Crystal Complex termékek széles választékát találja. Válogasson kényelmesen a különböző élelmiszerek, kozmetikumok, Crystal Silver Natur Power, Nano Gold, Bio-Active csírák, természetes ásványi anyagok, nyomelemek, gyerekvitaminok, Flavin7, Flavin 77 termékek közül. Termékeink kiválóak a szív- és érrendszer megerősítésére, vérnyomás problémákra, immunrendszer erősítők, energetizálják a szervezetet, megerősítik az idegrendszert ezen kívül helyreállítják többek között a megfelelő koleszterinszintet. Nálunk minden terméket raktári áron tud megvásárolni. 15.000 Ft feletti vásárlás esetén csomagját a GLS futárszolgálat ingyenesen szállítja házhoz ezen felül törzsvásárlói kedvezmények várják webáruházunkban!

www.flavin7termekek.hu
Termékek
Termékek
http://aloe.projektinfo.hu/index.php?op=gyakorlatban

Nem nehéz elképzelni, hogy az aloé számtalan komponense a kisebb-nagyobb betegségek milyen széles skáláján tehet jó szolgálatot. E sokféle tulajdonság tárgyalása során azonban nem hagyhatunk figyelmen kívül néhány, e gyógynövény alkalmazására vonatkozó észrevételt. Fontos tudni, hogy az itt felsorolt javallatok közül csak néhány rendelkezik valós, orvosi-tudományos megalapozottsággal, míg a többi esetben az itt olvasható tanácsok a hagyományokban, és a népi bölcsességben gyökereznek, valamint a szerzők intuícióira és szakismereteire vezethetők vissza. Egyes javallatok az egyiptomi, görög-római és a keleti népi hagyományokból erednek, míg mások Oroszországból. Az aloé ugyanis - elsősorban az arborescens és a szaponária fajok - igen elterjedtek az egykori Szovjetunió kietlen sztyeppéin.

aloe.projektinfo.hu
Medvehagyma-leves
Medvehagyma-leves
http://www.receptmania.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5625&Ite ...

Hozzávalók: 10-12 db medvehagyma-levél, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál folyós vaj, fél liter zöldség- vagy húsleves (kockából is jó), fél liter tejszín, 1 krumpli, só, bors.

www.receptmania.hu
A cickafark
A cickafark
http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=163

Legelőkön, utak mentén, erdőszéleken és a gabonaföldek szélén tömegesen fordul elő. Virágjának színe a fehértől rózsaszínbe hajló és a napon fanyar illatot áraszt. Ajánlatos a virágból erős napsütésben szedni, mert ilyenkor a legtöbb benne az illóolaj és ezáltal a gyógyhatás is növekszik. Mivel régi füvészkönyvekben a cickafarkot úgy emlegetik mint ami az összes betegséget gyógyítja, ott is alkalmazhatjuk, ahol már látszólag minden remény elszállt.

www.vitaminsziget.com
Cickafark - Wikipédia
Cickafark - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Cickafark

Rendkívül változatos rokonsága révén a cickafark a különösen sokat kutatott növénycsoportok közé tartozik: sejttani, genetikai módszerekkel és szövetátültető (transzplantációs) kísérletekkel is nagyon behatóan vizsgálták. E vizsgálatok alapján jól áttekinthető a nemzetség fajainak és kialakulásánakk folyamata, abban a környezeti viszonyok szerepe.

hu.wikipedia.org
A cickafark növény
A cickafark növény
http://www.bebilap.hu/csecsemogondozas/gyogynoveny/cickafark.htm

A cickafark növénynek a virágát kell gyűjteni. Két fajtája létezik: egy gyógyító és egy nem gyógyító faj. A gyógyhatású cickafark virágát ujjaink között szétmorzsolva kellemes kamillaillatot érezhetünk. A növény egyaránt honos Európában, Észak-Ázsiában és Észak-Amerikában. Szívós, nagyon ellenálló, sőt szinte kipusztíthatatlan.

www.bebilap.hu
Gyógynövények és hatásuk
Gyógynövények és hatásuk
http://gyogynovenyek.blogspot.com/2007/05/cickafark-achillea-millefolium.html

Gyógynövények és hatásuk: A cickafark (achillea millefolium)

gyogynovenyek.blogspot.com
Terebess: ehető vadnövények - Cickafark
Terebess: ehető vadnövények - Cickafark
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/vadon/cickafark.html

Előfordulása. Minden füves helyen megtalálható többféle változatban, több alfajban. Mint gyomnövény homokon, szikes pusztákon, réteken, legelőkön gyakori és közönséges, de utak mentén, parlagokon, töltéseken, kertekben, udvarokban, utcákon, szőlőkben, parkokban stb. tömeges lehet.

www.terebess.hu
Közönséges cickafark - Wikipédia
Közönséges cickafark - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_cickafark

A közönséges cickafark (latin neve: Achillea millefolium): a fészkesek családjába tartozó növény, a cickafark nemzetség legismertebb tagja. Egyéb megnevezései: Orvosi cickafark, egérfarkúfű, ezerlevelűfű, patikai ezerlevelűfű, pulykafű, cickafarkkóró.

hu.wikipedia.org
Cickafark, az ókori sebtapasz
Cickafark, az ókori sebtapasz
http://www.vital.hu/themes/alter/cickafark.htm

Achilles, a mitológiai hõs a trójai háborúban katonatársai sebének vérzését állította el a cickafarkfû (Achillea millefolium) levelével. E legendából annyi bizonyosan igaz, hogy cickafarkfû vérzéscsillapító hatású, de fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ hatását is igazolta a tudomány. A szerény igényû gyomnövény hazánkban is útonútfélen megterem, a fentieken kívül pedig még számos gyógyhatást tulajdonítanak neki a növénygyógyászok.

www.vital.hu
Egészséges kávé
Egészséges kávé
http://fekete.ganodermakave.hu/

Az oldalon megismerkedhetsz a ganoderma gomba tudományosan alátámasztott gyógyító hatásaival. A webáruházban lehetőséged van megvásárolni a ganodermás termékeket.

fekete.ganodermakave.hu
A tisztító gyógynövény: csalán
A tisztító gyógynövény: csalán
http://www.vital.hu/themes/alter/bio6.htm

A nagylevelű csalán talán a legismertebb vértisztító gyógynövényünk, de azt talán kevesen tudják, hogy nem csak az immunrendszer erősítésében, ...

www.vital.hu
Spirulina - a tengeri alga
Spirulina - a tengeri alga
http://www.marcusrohrerspirulina.hu/

A Marcus Rohrer Spirulina a kék és zöld alga olyan elegye, amelyet egyedülálló módon teljesen bio-környezetben termesztenek Hawaii területén. Ezek a speciális algák a természet erejénél fogva jótékony hatással bírnak, nem csak az emberek esetén, de még háziállataink esetében is. Erősítik az immunrendszert, energiával töltenek fel, természetes növényi fehérjét tartalmaznak. Alkalmazása mindenki számára ajánlott, hatását klinikai tesztek igazolják. Kismamák, kisgyermekek, háziállatok is szedhetik.

www.marcusrohrerspirulina.hu
Biobúzafűlé, a tökéletes étel
Biobúzafűlé, a tökéletes étel
http://www.biobuzafule.hu

A búzafűlé növeli a betegségekkel szembeni ellenállóképességet, erősíti az immunrendszert. A belső szervek működését és az emésztést segíti, segít megszabadulni a súlyfeleslegtől. Fékezi a sejtöregedést, segíti a vérképzést, szabadgyökfogó. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás, gazdag E, F, H, K, és B vitaminokban is (magas B17 tartalmának köszönhetően a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket). Különféle enzimekben gazdag (proteáz, amiláz, lipáz, SDO, stb.).

www.biobuzafule.hu
Gyógynövények és felhasználásuk I.
Gyógynövények és felhasználásuk I.
http://www.nagyutazas.hu/magyar/magazin/article.php?id=284

A csalán minden része gyógyító hatású: gyökerétől kezdve a szárán és a levelein ... A csalán a legjobb vértisztító és egyúttal vérképző gyógynövényünk. ...

www.nagyutazas.hu
Gyógynövények és hatásuk
Gyógynövények és hatásuk
http://gyogynovenyek.blogspot.com/2007/05/csaln-urtica-dioca.html

Gyógynövények és hatásuk: Csalán (Urtica dioca)...

gyogynovenyek.blogspot.com
Macskagyökér (valeriána)
Macskagyökér (valeriána)
http://www.naturprodukt.hu/hun/index.php?option=com_content&task=view&id=33& ...

Erdős, bokros helyeken, patak parton, berkekben egyaránt megtalálható. 110-170 cm magasra növő évelő növény, melynek jellegzetes, erős szagú barna gyöktörzse (rizómája) van. Levelei keresztben átellenesek, páratlanul szárnyasan összetettek, melyek alul nyelesek, felül ülők, a levélkék keskeny lándzsásak, hegyesek vagy fogas szélűek. Virágzata végálló összetett bogernyő, apró fehér vagy rózsaszínű virágokkal. Virágzás júliusban, termése bóbitás kaszat.

www.naturprodukt.hu
Vitaminok, natúrkozmetikumok, bioélelmiszerek
Vitaminok, natúrkozmetikumok, bioélelmiszerek
http://provitamin.hu

Látogasson el a ProVitamin.hu webáruházba, ahol rendkívüli vitamin, étrend-kiegészítő és natúrkozmetikum kínálat várja a kedves vásárlókat. Áruházunkban megvásárolhatja a Vision és a Flavin7 termékeit, ezen kívül rengeteg multivitamin, ásványi anyag, alga és gyógyhatású készítmény, natúr- és biokozmetikum, bioélelmiszer, diabetikus élelmiszer, gluténmentes termék közül válogathat. ProVitamin.hu, a vitaminok, natúrkozmetikumok és bioélelmiszerek áruháza. Oldalunkon folyamatosan frissülő kínálattal és állandó akciókkal várjuk vásárlóinkat.

provitamin.hu
Piros árvacsalán
Piros árvacsalán
http://www.terra.hu/haznov/htm/Lamium.purpureum.html

10-30 cm magas, egyéves növény. Szára négyszögletes, rendszerint pirosas. Az alsó levelek kerekdedek, szíves vállúak, csipkés szélűek, hosszú nyelűek, a felsők tojásdadok, rövid nyelűek, a murvásodó levelek pirosak. A virágok a murvásodó levelek hónaljában ülnek 6-10-vel. A párta két ajkú, csöve szűk, majd hirtelen kiszélesedik, halványpiros, felső ajka íves, szőrös, rövidebb az alsónál. Ősszel kicsírázva telel át. Termése makkocska.

www.terra.hu
Természetes egészség: galagonya
Természetes egészség: galagonya
http://www.galagonya.com

Szeretne tenni valamit az egészségéért, de semmiképpen sem szeretne szintetikus tablettákat szedni? Sok egészségügyi problémában nyújthat segítséget egy bogyós gyümölcs, a galagonya. Megelőzi a az olyan gondokat, mint a magas vérnyomás, a pangásos szívelégtelenség vagy az ödéma. Tájékozódjon honlapunkról, hogyan illesztheti napi rutinjai közé a galagonya fogyasztását!

www.galagonya.com
Nagy csalán
Nagy csalán
http://www.terra.hu/haznov/htm/Urtica.dioica.html

30-50 cm magas évelő növény. Függőleges gyöktörzse sok ágú gyökérben folytatódik, oldalra messze kúszó tarackokat hajt. A szár csoportosan nő, felálló vagy felemelkedő, üreges, négyszögletű. Az egész föld feletti rész apró szőrös, ritkábban vagy sűrűbben fullánkszőrökkel borított. A levelek keresztben átellenesek, nyelesek, lekerekítettek vagy szíves vállból tojásdadok vagy hosszúkásak, hosszan kihegyezettek, durván fűrészesek. A levél pálhája 2 szálas-árszerű lemezkéből áll. Kétlaki. A hímvirágok felálló, rövid oldalágas füzérekben, a nővirágok hosszabb oldalágú, később lecsüngő füzérekben vannak a levelek hónaljában. Az igen apró virágok zöldek. Termése makkocska, fénytelen szürke, tojásdad, oldalról összenyomott.

www.terra.hu
Oldal leírása
gyogynoveny.wyw.hu: Gyógynövény katalógus - gyógynövények. Gyógynövényekkel foglalkozó oldalak, gyógynövényboltok.
Gyűjteményünkben 311 válogatott gyógynövény témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 311 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 17042